Een tas haken, brrrr

Gepost door: op sep 28, 2012 | Geen reactie

tas in progress

Even wat frustratie delen…

Ik ben begonnen met het haken van een tas vanaf een gratis Engels patroon. En dat valt niet mee. Ik ondervind er een hoop frustratie aan.

Eerst kwam ik er achter, nadat ik al de bodem en zeker 10 cm gehaakt had, dat dit een UK patroon is, dus dat dc (double crochet) een vaste is en niet  bij een US patroon een stokje. Ik was dus vrolijk in stokjes aan het haken en vond al dat mijn werk niet overeen kwam met het patroon. Dus alles maar weer uitgehaald en op nieuw begonnen…

Maar toen was ik weer ongeveer op dezelfde hoogte en vond dat de tas wel erg groot was.

 

 Ik gebruikte tenslotte dikker katoen en een dikkere naald dan het patroon. Ik ben niet zo goed in proeflapjes haken van te voren, begin het liefst ook gewoon gelijk. Nu stond er in dit patroon ook niet heel duidelijk de verhouding van steken ten opzichte van het gebruikte garen. Maar goed, toch ook eigenwijs.

Dus weer alles uitgehaald. En nu ben ik op 18 cm hoogte en kom er achter dat ik het patroon niet goed gelezen heb en ik niet 2 rijen moest herhalen, maar 1 rij. Ik vond ook nog steeds dat mijn patroon niet goed overeen kwam met de afbeelding. Ik heb mooie strepen, terwijl ik gewoon in vaste door had moeten haken…Ook kom ik er achter dat er toch wel veel meer katoen in gaat dan ik op had gerekend, terwijl ik het al ruim had berekend. Dus wat nu te doen: weer uithalen of verder haken en er maar een eigen draai aangeven?

Ik word er een beetje moedeloos van en dan ook nog al dat getel…vandaar ook die merkers. Ik raak steeds de tel kwijt, vooral als ik boven de 30 kom. Erg is dat en heel frustrerend.

Misschien moet ik hem maar even aan de kant leggen en even iets leuks gaan haken, iets wat wel ontspanning geeft. Het is ook best zwaar, voel het echt aan mijn onderaan. Maar misschien komt dat ook wel door het katoen dat ik gebruik. Het is mooi katoen, maar niet heel fijn om mee te haken. Het is wat stug. Wat er wel fijn aan is, is dat ze in een zakje zijn verpakt met het draadje uit het midden naar buiten toe (zie afbeelding). Heel erg handig, dat zouden meer bollen moeten hebben. Geen last van ronddraaiende bollen (als je van buitenaf begint) en geen last van dat je het begin stuk vanuit het midden niet kan vinden, waardoor je een hele pluk uit de bol trekt.

Maar goed, wordt vervolgd…

Laat hier een reactie achter

Let op! Alle reacties worden eerst naar de moderator gestuurd, voordat deze hier zal verschijnen.